L’ESCOLA

L’escola Cal Maiol està ubicada al barri de Sants, en una casa pairal situada al carrer Sagunt. El propietari, Sr. Antoni Piera i Comas, molt possiblement dedicat al transport de les mercaderies, diposava d’un edifici annex habilitat per les quadres i d’un gran pati posterior, que li devia facilitar la càrrega i descàrrega,

L’Arxiu Històric de Sants es va cremar i no s’han pogut trobar les fonts que desvetllesin la història real del seu fundador. El que sí que s’ha trobat és la intervervenció municipal d’arrendament de l’edifici, per tal d’habilitzar-lo com a escola. El contracte data de 1939. Les escoles nacionals que van obrir durant la postguerra portaven nom que feien referència explícita al conflicte bèl•lic. En aquest cas és va escollir en nom d’escola Perú.

A partir de ls anys 70, les escoles que tenien els sexes dividits es van modernitzar i van començar en treballar en la coeducació, que ha continuat fins als nostres dies.

L’any 2015, l’escola Perú, que ha estat sempre arrelada i al servei del barri de Sants, ha canviat de nom i ha recuperat el nom de la casa parial, (CAL ROS del MAYOL), passant-se a anomenar escola Cal Maiol.

P3:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

EL PATI:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A %d bloguers els agrada això: