L’AMPA

Qui som?

L’AMPA és l’associació voluntària de famílies de l’escola que té com a objectius generar cohesió entre les famílies, fomentar la participació de tothom a la vida de l’escola (mitjançant activitats complementàries a les que organitza l’equip educatiu), generar espais per a la reflexió i gestionar coses més mundanes però igualment rellevants com extraescolars, casals d’estiu, acollides de matí i tarda, beques, subvencions, venda de llibres, etc.

L’AMPA és una entitat sense afany de lucre que agrupa els pares i les mares de l’escola. Està reconeguda legalment en el Registre d’Associacions i les seves funcions estan regulades per un Decret de la Generalitat de Catalunya.

L’AMPA fa possible la relació i la participació de les famílies en totes aquelles qüestions que fan referència a l’educació dels nostres fills i filles. Som un membre més de la comunitat educativa i el nostre objectiu és col·laborar, a través de les nostres activitats, a construir la millor escola per als nostres infants.

L’AMPA de l’escola Cal Maiol forma part de la FaPaC , la federació d’AMPA més gran de Catalunya, tant en educació primària com en educació secundària, amb més de 2.100 AMPA repartides en més de 750 municipis i amb representació de més de 400.000 famílies. La FAPAC defensa una educació pública de qualitat, catalana, laica, equitativa, integradora, inclusiva, gratuïta, democràtica i coeducativa.


Què fem?

L’AMPA és l’encarregada de gestionar:

  • Activitats extraescolars i casals en períodes no lectius.
  • Servei d’acollida  de 8 h a 9 h i de 16 h a 17 h.
  • Distribució de llibres de text.
  • Organització de Festes en col·laboració amb l’escola.
  • Assegurança per a l’alumnat que realitza activitats extraescolars.
  • Subvenció econòmica i suport a les famílies per a la realització de colònies i sortides. L’AMPA paga part del cost de les sortides perquè siguin més econòmiques per a les famílies.

Com ens organitzem?

L’assemblea és l’òrgan màxim de l’organització i participació de l’entitat. Formada per les famílies de l’escola, és qui decideix, prioritza i aprova el pressupost del curs de l’associació.

A nivell executiu, l’AMPA s’organitza per comissions, que són les encarregades de treballar els diferents temes prioritzats per l’assemblea.


Com us podeu comunicar amb l´AMPA?

L’AMPA disposa de diferents mitjans per comunicar-se amb les famílies:

– La cartellera (al costat de la porta d’entrada)

– El correu electrònic: ampacalmaiol@gmail.com

– El blog (https://ampacalmaiol.wordpress.com/)

– Xarxes socials: Facebook i Twitter @ampacalmaiol Segueix-nos!

– Bústia de suggeriments que hi ha a l’entrada de l‘escola.

%d bloggers like this: