L’AFA

Qui som?

L’AFA (Associacio de Famílies d’Alumnes) és l’associació voluntària de famílies de l’escola que té com a objectius generar cohesió entre les famílies, fomentar la participació de tothom a la vida de l’escola (mitjançant activitats complementàries a les que organitza l’equip educatiu), generar espais per a la reflexió i gestionar coses més mundanes però igualment rellevants com extraescolars, casals d’estiu, acollides de matí i tarda, beques, subvencions, venda de llibres, etc.

L’AFA és una entitat sense afany de lucre que agrupa els pares i les mares de l’escola. Està reconeguda legalment en el Registre d’Associacions i les seves funcions estan regulades per un Decret de la Generalitat de Catalunya.

L’AFA fa possible la relació i la participació de les famílies en totes aquelles qüestions que fan referència a l’educació dels nostres fills i filles. Som un membre més de la comunitat educativa i el nostre objectiu és col·laborar, a través de les nostres activitats, a construir la millor escola per als nostres infants.

L’AFA de l’escola Cal Maiol forma part de la FaPaC , la federació d’AMPA/AFA més gran de Catalunya, tant en educació primària com en educació secundària, amb més de 2.300 repartides en més de 750 municipis i amb representació de més de 500.000 famílies. La FAPAC defensa una educació pública de qualitat, catalana, laica, equitativa, integradora, inclusiva, gratuïta, democràtica i coeducativa.


Què fem?

L’AFA és l’encarregada de gestionar:

  • Activitats extraescolars i casals en períodes no lectius.
  • Servei d’acollida de 8 h a 9 h i de 16 h a 17 h.
  • Distribució de llibres de text.
  • Organització de Festes en col·laboració amb l’escola.
  • Assegurança per a l’alumnat que realitza activitats extraescolars.
  • Subvenció econòmica i suport a les famílies per a la realització de colònies i sortides. L’AFA paga part del cost de les sortides perquè siguin més econòmiques per a les famílies.

Com ens organitzem?

L’assemblea és l’òrgan màxim de l’organització i participació de l’entitat. Formada per les famílies de l’escola, és qui decideix, prioritza i aprova el pressupost del curs de l’associació.

A nivell executiu, l’AFA s’organitza per comissions, que són les encarregades de treballar els diferents temes prioritzats per l’assemblea.


Com us podeu comunicar amb l’AFA?

L’AFA disposa de diferents mitjans per comunicar-se amb les famílies:

– La cartellera (al costat de la porta d’entrada)

– El correu electrònic: ampacalmaiol@gmail.com

– El blog (https://ampacalmaiol.wordpress.com/)

– Xarxes socials: Facebook i Twitter @ampacalmaiol Segueix-nos!

– Bústia de suggeriments que hi ha a l’entrada de l‘escola.

A %d bloguers els agrada això: