La primavera ja és aquí… i l’hort agafa velocitat de creuer

El passat dijous 7 de març la “Comi” d’horts, un dia abans del 8-M (aprofitam per animar totes les lectores i tots els lectors a seguir lluitant per la igualtat i contra la violència de gènere), va remenar la cua per l’hort de l’escola amb els alumnes de 5è, amb la seva profe, na Mònica, al capdavant. Un dia abans havíem anat al Prat a comprar planter i plantes amb floretes, perquè tant l’hort com l’escola llueixin com toca.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Primer començàrem collint els pèsols, els espinacs i les faves que ja ha produït el nostre humil però orgullós hortet, i mentre na Vane començava a preparar un excel·lent remenat d’ou i verdures, i mentre en Bernat ajudava a sembrar i amb la logística general, en Tomeu va explicar als infants la numeració dels ous: del 0 al 3, d’ous de qualitat de gallines felices a ous pobres de gallines tristes. A més a més, ensenyarem també als infants un ou d’oca gegant, fet que els va encantar i com no podia ser d’una altra manera, també va anar a la cassola.

I després de la classe teòrica, tothom a sembrar. Renovàrem la terra de l’hort, arreglàrem les jardineres i començàrem a sembrar tomatigueres, enciams, bledes de colors, albergínies i plantetes de floretes. I tot va quedar una monada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aprofitant l’avinentesa, na Vane va explicar als més petits que ella és la que cuina al taller d’horts perquè li encanta cuinar, no perquè sigui la dona del grup. Un missatge clar i més que necessari en els temps que corren, i no en parlem amb els que han corregut.

I així és com la Comissió d’Horts té l’hortet com una patena, les jardineres plenes de floretes i tot va una seda. Ara només falta respecte per a les plantes i preparar un nou taller amb sisè, que ja tenim alguna idea endimoniada!

Comissió d’Horts de Cal Maiol