El passat dijous 11 d’octubre, la Comissió d’horts de Cal Maiol (amb l’ajuda de dues mares de la classe) vàrem dur a terme el primer taller de la temporada. Després d’ajornar-lo un dia per mor de la pluja, finalment el dijous a les 10 menys quart vàrem inaugurar un any apassionant de tallers.

IMG_20181011_095133

Amb la classe de na Meri, els nins i les nines de p4 varen poder comprovar com es feia antigament, quan encara no existien els pesticides, insecticides i tota la gaita verinosa que es posa a l’agricultura moderna, com es purificava la terra: fent un “formiguer”. Això consisteix en aprofitar les branques i herbes que s’han arrabassat de final de temporada d’estiu, fer un munt i prendre-hi foc. Després, el foc es tapa amb la terra i la cremor de les flames ofegades purifica la terra d’insectes i larves, i la deixa com a nova per a la propera temporada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A més a més, procedirem a la primera sembrada de l’any: cada nin i cada nina va sembrar un all a l’hort vertical dels palets de la paret, i després una planteta cadascun. Hi havia de tot: bledes, patates, pèsols, enciams, faves, etc.

I per acompanyar tot el taller, una fabulosa i ja famosa barqueta d’enciam i un suc de síndria (aprofitant l’avinentesa que la classe és la de les síndries). Tot ben sa, ben natural i la mar de bo.

Ja estem preparant el pròxim taller amb P5, que serà novetat absoluta. Farem un taller de bolets, ara que és temporada, i ens ho passarem pipa. Aquelles mares o pares que hi vulguin participar que es posin en contacte amb qualsevol membre de la Comissió d’horts de Cal Maiol (Bernat, Vane o Tomeu).

Apali! Fins a la pròxima!