El passat dimecres 7 de març (vigília de la jornada històrica de la mobilització feminista del dia 8), vàrem dur a terme el taller “Hort, ous i truita” amb el infants de tercer curs de l’escola.

Primer de tot, anunciar-vos que gràcies a la donació de la família d’en Guiu (alumne de tercer) hem pogut ampliar la superfície de l’hort, amb un fantàstic hort urbà. L’omplirem de terra i els alumnes i les alumnes de tercer varen sembrar-hi tomaqueres i pebroters. Ho varen fer ells sols , arrenglerant fileres i preparant la terra. I després, una bona regada. Els infants del mateix curs també varen recol·lectar les fulles d’espinacs que després ens servirien per presentar la segona part del taller: els ous.

IMG_20180307_114152

Primer de tot explicàrem als alumnes i a les alumnes la nomenclatura numèrica dels ous que es venen a botigues i supermercats. Els detallàrem la diferència entre ous de gallines en llibertat i ous industrials, de gallines en gàbies. És a dir, la diferència entre un ou feliç i un ou amargat.

També aprofitàrem per explicar-los la diferència entre un ou de closca blanca i un ou de closca marró, l’origen, les diferències i les similituds. I algunes històries més relacionades amb les gallines, la reproducció dels animals ovípars i tal i pasqual.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Mentrestant, es cuinaven els espinacs per procedir a fer la truita. Això inaugura una nova etapa en els tallers de l’hort, perquè la Comissió d’horts de Cal Maiol ha adquirit un fogonet de Càmping per poder fer Show cooking amb els productes de l’hort. Dit d’una altra manera, una meravella.

Però com tot en aquesta vida la meravella es tornà en horror, perquè a en Tomeu li va caure la truita sencera a l’hora de girar-la a la paella. Massa ou, oli massa fred, pressió ambiental… En resum, que gràcies a la rapidesa d’actuació dels membres de la “comi” vàrem poder salvar un bon tros de truita i el tema acabà amb un remenat d’ous amb espinacs acompanyats d’una bona llesca de pa. I les nenes i els nens varen gaudir “a tope” de menjar-se el pintxo en qüestió.

IMG_20180307_115906

El proper taller, amb els de segon, i també tenim pendent una visita a l’hort de P3, on vàrem sembrar alls, patates i enciams.

No volem acabar sense agrair a en Víctor (pare d’en Guiu) la seva ajuda i aportació a l’hort de l’escola, ja que va traginar l’hort des de ca seva i després va estar allà al peu del canó per treure el taller endavant. Ah, i també a la cuinera de l’escola, que sempre ens deixa estris i sempre la marejam amb plats, gerres i ganivets.

Comissió d’Horts de Cal Maiol

En aquest taller han participat na Vane, mare de n’Astor de P4, en Bernat, pare d’en Genís de P5, en Víctor, pare d’en Guiu de tercer i en Tomeu, pare de na Martina A. de P5.