El dimecres 20 de febrer la Comissió d’Horts, amb l’ajuda inestimable d’una brigada de voluntaris (na Sandra, na Loli, en Víctor, na Carol, en Marc), començàrem a preparar la petita revolució de l’Hort de Cal Maiol.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Primer de tot començàrem a preparar el mural que es pintarà a la paret de l’hort, de la mà del nen que va guanyar el petit concurs que organitzà la directora, na Nanda, amb els seus alumnes de plàstica. En Jordi va ser el guanyador i per això va començar a pintar el mural, que després es repassarà i es pintarà amb pintura de la bona perquè quedi tot la mar de bé.

IMG_20180221_132029

Mentrestant, la brigada auxiliar i els membres de la comissió preparàrem els palets (serrant, tallant, clavant i fent de tot) per posar-los a la paret de darrere de l’hort per iniciar el nostre projecte estrella d’enguany: l’hort vertical i l’ornamentació florera. No us perdeu la inauguració del dissabte de portes obertes!

Paral·lelament, i mentre entràvem pintures, eines i palets a cobro mentre la pluja feia acte de presència (sempre benvinguda però ara inoportuna), començàrem el taller de la conserva amb els alumnes de 5è. Pel novembre férem pots de conserva vegetal en pots d’oli, i ara era el moment de tastar les nostres preparacions. Doncs bé, ni preparació ni res perquè tots els pots havien fermentat i per tant les verdures eren agres. A part de la vergonya que vàrem passar, ja ens va anar bé per poder explicar els processos d’oxidació, tant de metalls com d’aliments.

La qüestió és que na Vane i en Bernat varen anar a l’hort a agafar un bon manat de fulles d’enciam i entre tots i amb l’hummus d’en Bernat vàrem fer un bon tast vegetal. No va quedar ni una fulla.

EN UN ALTRE ORDRE DE COSES

Desgraciadament, dos dels arbres de l’hort han mort. I també la majoria de les plantes de les jardineres. Des d’aquestes línies feim una crida a mares i pares i sobretot als nens i nenes de l’escola per atendre i cuidar de les plantes de l’escola. Això vol dir evitar recolzar-s’hi, moure-les i trepitjar-les. A veure si entre tots i totes conservem aquest valor, que fa que l’escola estigui ben mona i graciosa.

També als professors i professores i personal del centre, que pensin a regar les jardineres de les finestres!

IMG_20180221_104744

I res, seguim la comissió d’horts a tota pastilla. Si algú vol participar a les activitats d’aquesta comissió només s’ha de posar en contacte amb na Vane (mare de n’Astor de P4).

I no volem acabar sense donar les mil i una gràcies a la brigada voluntària, sense ells i elles no haguéssim pogut deixar l’hort tal com el veureu dissabte.

Per cert, una bona activitat pels pares i les mares, en lloc de “parlanxinar” tant a la sortida de l’escola, és entrar i fer un cop d’ull a l’hort, que està fantàstic!

La comi d’horts de Cal Maiol