El passat dimecres dia 15 de novembre, les alumnes i els alumnes de 5è de l’Escola pública de Cal Maiol participaren en el segon taller d’aquest curs, organitzat per la Comissió d’Horts de Cal Maiol.

De la mà de na Vane, d’en Bernat i d’en Tomeu l’alumnat va poder gaudir d’una jornada de sembrat, en la qual es varen posar a l’hort enciams (de diversos tipus) i patates. A més a més d’això, varen remenar a gust la terra de l’hort i la varen preparar per poder tenir un hort lluent i com toca.

IMG_20171115_121323

 

Després, dividits en dos grups, les alumnes i els alumnes varen poder assistir al taller de conserves. Se’ls va explicar l’origen de les llaunes, l’evolució cap als pots de vidre i dels tetra-bricks i se’ls va orientar en la lectura de les etiquetes de les conserves industrials. Llavors, l’alumnat va poder fer la seva pròpia conserva, a base de tomàquets, pastanaga i herbes (en oli d’oliva). D’aquí a unes setmanes farem un taller extra per tal d’empassar-nos la conserva en forma d’amanida indonèsia.

Moltes gràcies a totes i a tots per a la vostra participació. Vos recordam que aquestes activitats estan obertes a qualsevol familiar que vulgui venir. N’hi ha prou a enviar un missatge a tomeusimo@hotmail.com i demanar les dates en què es fan els tallers.

Comissió horts de Cal Maiol