El dimecres dia 10 d’octubre, a les 15 hores, les alumnes i els alumnes de 6è varen dur a terme el taller “les plantes medicinals” , de la mà dels membres de la Comissió d’Horts, amb la inestimable ajuda de la seva professora, na Meritxell. Per part de la Comissió d’Horts estiguérem presents en Bernat (pare d’en Genís de P5, na Vane, mare de n’Astor de P5 i en Tomeu, pare de na Martina Aldavert de P5 també). I la directora que anava i venia.

El desenvolupament del taller va consistir, primer, a explicar les “trampes” que la indústria química (farmacèutica i de cosmètica) fan amb els productes que contenen, suposadament, productes procedents de les anomenades plantes medicinals.

Una vegada feta aquesta explicació (fent entendre els percentatges continguts en una botella de xampú), procedirem a identificar les plantes que havíem de sembrar: farigola, menta, sàlvia, julivert, alfàbrega, etc. Aprofitarem també per explicar algunes de les propietats que tenen les plantes, com ajudar a prevenir els constipats. I és aquí on vàrem fer un bon incís per parlar de salut i prevenció. No es tracta de prendre plantes medicinals ni taronges una vegada ens hem constipat, sinó que ho hem de fer abans, per prevenir.

Després de tot això, arreglarem les jardineres, trasplantàrem les plantes i després vàrem seguir amb la segona part del taller.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Amb un esprai ple de fulles de plantes medicinals bones per al tractament del cabell i per a l’alimentació, vàrem procedir a fer l’escena “pelo bonito, pelo brillante” amb la qual els alumnes es posaven la mescla de l’esprai al cap, i els explicàrem que això és cent vegades més barat, més pràctic i més autèntic que qualsevol xampú amb extractes de plantes.

I encara una tercera part: totes les alumnes i els alumnes varen poder esprémer una taronja, fer una bona taronjada en grup i després amenitzar aquesta taronjada amb els aromes de les plantes que acabàvem de sembrar.

Un taller divertit, formatiu i amb un solet la mar d’agradable.
Moltes gràcies a totes i a tots i a la professora per la seva paciència.

PD: La Comissió d’Horts recorda a qualsevol mare, pare, tiet o padrí o padrina que si vol participar dels nostres tallers només s’ha de posar en contacte amb algun membre de la comissió o en el correu tomeusimo@hotmail.com. Estarem encantats de tenir més participants, més idees i més projectes.

Comissió d’Horts de l’Escola Pública Cal Maiol