Avui hem fet el primer taller per posar en marxa l’hort de P3. De la mà de tres pares i una mare de la classe, i amb el suport d’un membre de la Comissió de Festes i Horts, hem fet una bona festa de l’agricultura i la pagesia. L’alimentació té una importància cabdal en l’alimentació dels nostres fills i de les nostres filles i aquests tallers són el primer contacte dels més petits amb preparar un planter, treballar la terra i sembrar.
Primer hem començat amb una explicació bàsica del procés de naixement i reproducció de tres planters diferents: alls, tomàquets i patates. Els hem ensenyat d’on surt una patatera, d’on una tomaquera i d’on un all. S’ho han passat pipa!
Després, en filera, han pogut fer-se el seu propi plantes i escollir una d’aquestes tres plantes per sembrar. Ja ho tenen ben a punt!
La segona part del taller ha consistit a remenar la terra, posar-hi adob (fems de cavall) i terra nova. Ho han deixat perfecte i després…
Hem sembrat pastanagues, enciams, margalides per fer bonic i unes delicioses maduixes!
També els hem explicat que han de regar periòdicament el planter i l’hort.
El següent taller serà el de trasplantar el planter a l’hort general, i acabarem amb un taller degustació dels productes que ells i elles hauran anat treballant cada dia.
Aprofitem per dir-vos que aquests tallers estan oberts a tothom, i que qualsevol pare o mare hi pot participar. També seran molt benvingudes les propostes i idees que es vulguin aportar. Podeu escriure’ns a comissiofestes.calmaiol@gmail.com
Moltes gràcies també a l’escola i a les mestres per la col·laboració. I aprofitem també per dedicar aquest taller a en Bernat, membre de la subcomissió d’horts, que està convalescent d’una operació i que esperem que es recuperi molt aviat per poder tornar a remenar terra.
L’hort és vida!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.