Benvolgudes mares i pares, el dimecres 25 de gener hem dut a terme el taller de collita, sembra i degustació dels productes de l’hort de Cal Maiol.

Amb els alumnes de 1r curs hem fet quatre tallers en un, de la mà de la Comissió de Festes i Horts i amb la participació voluntària de na Cristina (mare Danilo) i na Vanessa (mare Astor) i els membres de la Comissió i encarregats de l’hort: en Bernat (pare Genís) i en Tomeu (pare Martina A.).

El primer taller ha consistit a explicar les hortalisses i les verdures que teníem sembrades, i a ajuntar el seu consum amb l’oli i la sal naturals i ecològiques que es produeixen a Catalunya. Hem explicat també el procés mitjançant el qual es fa l’oli natural (amb tafona, ase i tot).

Després hem collit enciams, api i pastanagues, les hem rentades i hem anat cap al menjador per degustar-les amb oli i sal, amb llimona de l’hort i amb una crema de cigrons la mar de bona.

El taller ha estat un èxit, les nenes i els nens s’ho han passat pipa i han provat de primera mà com de meravellós pot ser tenir un hortet i menjar productes de proximitat (mai millor dit) i d’una qualitat excel·lent. Les pastanagues han volat!

Moltes gràcies de part de la Comissió a les mestres encarregades del taller i de la classe, al menjador per deixar-nos l’espai i fins a la propera!

Recordem que tothom que vulgui col.laborar (amb idees, projectes o, simplement, ajudant puntualment als tallers), que contacti amb la Comissió de Festes i Horts (amb en Tomeu i en Bernat): comissiofestes.calmaiol@gmail.com

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.